KRIŽARJENJE PO VODAH JUŽNE AMERIKE ČILE, FALKLANDI, URUGVAJ in ARGENTINA TER NOVO LETO NA ANTARKTIKI


Določene kraje lahko vidimo le z ladje. Na primer Falklande in Rt Horn. Tudi južne čilske fjorde se da videti le z ladje … Poseben užitek je pluti na veliki ladji po vodah južnega Atlantika in južnega Pacifika, po Drakovem prelivu, in opazovati nedostopne in redko naseljene obale južne Patagonije in Ognjene zemlje. Sama zveneča geografska imena, ki jih bomo v 23 dneh križarjenja doživeli na razkošni, veliki in luksuzni ladji, ki nam seveda zraven ugodja nudi veliko zabave in dobre hrane. Torej prave počitnice na južni polobli! Za začetek eno najlepših in najbolj evropskih mest v Latinski Ameriki, Santiago de Chile, ki ima za ozadje eno najlepših kulis na svetu: gorsko verigo Ande. Do pacifiškega pristanišča San Antonio je zgolj dobra ura vožnje. Tukaj se bomo vkrcali na ladjo in eno najlepših križarjenj na svetu se bo pričelo s postanki v Puertu Montt, na polotoku Chiloe, Punta Arenas in Ushuaia, Rt Horn in 4 dni v vodah in ob obali Antarktike, nato pa zanimivi Falklandi, Puerto Madryn v argentinski Patagoniji in glavno mesto Urugvaja, Montevideo. Za konec pa Pariz južne Amerike, oziroma priljubljeni Buenos Aires. Brez spektakla tanga se ne bomo mogli posloviti od južne Amerike … Vabimo vas da Božič 2018 preživite na Ognjeni zemlji in vstopite v novo leto na Antarktiki!

1. DAN: MARIBOR - LJUBLJANA – BENETKE - SANTIAGO DE CHILE
Prevoz do letališča v Benetkah in preko vmesnega letališča večerni let proti južni Ameriki. Obroki na letalu.

2. DAN: SANTIAGO DE CHILE
Jutranji prilet na mednarodno letališče Arturo Merino Benitez in po opravljenih formalnostih prevoz do središča čilske prestolnice. Ogled bomo pričeli pri predsedniški palači La Moneda, sledil bo trg »Plaza de Armas«, katedrala... Povzpeli se bomo na grič San Cristobal, od koder je prelep razgled na mesto in Ande v ozadju. Sprehodili se bomo tudi po boemski četrti Bellavista, kjer bo nekaj časa prostega za kosilo, sprehode ali nakupe. Po končanem ogledu prevoz do hotela, nastanitev in preostanek dneva prost za počitek. Večerja in nočitev.

3. DAN: SANTIAGO – SAN ANTONIO – VKRCANJE NA LADJO
Po zajtrku se bomo odpeljali do pristaniškega mesta San Antonio v Čilu, ki se od glavnega mesta nahaja zgolj dobro uro vožnje. Peljali se bomo skozi plodni dolini Curacavi in Casablanca ter obiskali vinsko klet, ki leži na robu doline San Antonio. Sprehodili se bomo med vinogradi, si ogledali vinsko klet in degustirali njihova najboljša vina. Po končanem ogledu se bomo odpeljali do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na ladjo. Nastanitev v izbranih kabinah in ob 17. uri bomo izpluli proti jugu.

4. DAN: NA JUŽNEM PACIFIKU
Ves dan bomo uživali v križarjenju po južnem Pacifiku in uživali v vsem, kar nam nudi velika ladja: od hrane, zabave in bazenov… Smer jug!

5. DAN: PUERTO MONTT
Ladja se bo zjutraj zasidrala v pristanišču Puerto Montt in dan boste lahko preživeli na enem izmed organiziranih izletov ali v mestu. V bližini mesta je del Čila, ki je poznan pod imenom jezerska četrt. Tukaj je več mest, kjer je večinsko prebivalstvo nemškega porekla in kraji spominjajo na manjša švicarska mesta. Največja naravna znamenitost je zagotovo koničast vulkan Osorno. Popoldne izplutje proti jugu Čila.

6. DAN: CASTRO, OTOK CHILOE
Ves dan bomo imeli na razpolago, da lahko raziščemo ta skrivnostni, zeleni čilski otok.

7. DAN: PUERTO CHACABUCO
Zjutraj bomo pristali v pristanišču Chacabuco na jugu Čila in dan boste lahko preživeli na enem od ponujenih izletov ali v mestu. Popoldne izplutje ladje proti fjordom.

8. DAN: KRIŽARJENJE SKOZI PATAGONSKI KANAL IN ČILSKE FJORDE
Z ladjo bomo križarili med najlepšimi fjordi na jugu Čila. Ta del je dostopen samo z morske strani. V nekaterih fjordih segajo ledeniki vse do morja.

9. DAN: KRIŽARJENJE SKOZI KANAL SARMIENTO in LEDENIK AMALIA
Z malo sreče okrog vremena in to križarjenje bo zagotovo eno najlepših na svetu, saj so kraji, ki jih bomo lahko opazovali z ladje božansko lepi in večini turistom nedostopni.

10. DAN: PUNTA ARENAS – ČILE
Današnji dan bomo preživeli v mestecu Punta Arenas, na jugu čilske Ognjene zemlje. Mesto je prosperiralo vse do odprtja Panamskega kanala, saj je ves promet potekal tod mimo. V mestu je nekaj zanimivih aristokratskih zgradb, ki spominjajo na zlato dobo Punta Arenasa in nekaj zanimivih muzejev, ki jih boste lahko obiskali medtem, ko bo ladja zasidrana v pristanišču. Zvečer izplutje proti Argentini.

11. DAN: KRIŽARJENJE SKOZI KANAL BEAGLE IN USHUAIA – ARGENTINA
Zjutraj se bo ladja zasidrala v pristanišču v mestu Ushuai in čas bomo preživeli v najjužnejšem mestu na svetu, ali pa se podali v Nacionalni park Lapataia, najbolj znani nacionalni park na Ognjeni zemlji.

12. DAN: RT HORN
Ves dan bomo uživali v plovbi po južnem delu Atlantskega oceana. Zapeljali se bomo do Rta Horn na skrajnem jugu južne Amerike in ob njem križarili. Tukaj se konča ameriški kontinent, na drugem koncu preliva Drake leži zadnji kontinent: Antarktika. Rt Horn, ki je viden le z morja, velja za eno najbolj magičnih točk našega planeta.

13. DAN: DAN NA MORJU
Ves dan bomo pluli v smeri Antarktike in uživali v vsem kar nam nudi luksuzna ladja.

14. DAN: PLOVBA SKOZI ANTARCTIC SOUND
Prvi stik z Antarktiko, ledenim, zadnjim kontinentom na Zemlji.

15. DAN: PLOVBA OB OBALI ANTARKTIKE
Ves dan bomo počasi pluli ob obali Antarktike ter jo opazovali z ladijske palube.

16. DAN: POLOTOK PALMER
Plovba ob polotoku Palmer na jugu našega planeta …

17. DAN: NOVO LETO NA ANTARKTIKI
Ste si kdaj zamišljali, da boste v novo leto vstopili na Antarktiki, ko bodo bele noči?

18. DAN: NA MORJU
Sproščujoč dan na morju na poti proti Falklandskim otokom …

19. DAN: PRISTANIŠČE STANLEY – FALKLANSKO OTOČJE
Ves dan bomo zasidrani v pristanišču v Port Stanleyu. Falklandi ali Islas Malvinas po argentinsko, so izjemno zanimiva otoška skupina, ki pripada Veliki Britaniji in za katero se je bila vojna leta 1981. Lahko se boste sprehodili po mestecu in si ogledali zanimiv muzej ali pa se podali na kak daljši izlet. Če ga doslej še niste poznali, tedaj ga boste tukaj zagotovo dobili: občutek, da ste na koncu sveta! Popoldne izplutje, smer argentinska Patagonija.

20. DAN: NA JUŽNEM ATLANTIKU
Ves dan bomo pluli v vodah južnega Atlantika in uživali v razkošju velike ladje. Polni penzioni.

21. DAN: PUERTO MADRYN – ARGENTINA
Zjutraj bomo pristali v pristanišču Puerto Madryn na jugu Argentine, v Patagoniji in ves dan preživeli na izletih ali v mestu. Puerto Madryn se nahaja v bližini znanega polotoka Valdes, ki je eden od najbolj poznanih rezervatov morskih živali: morskih levov, kitov in Magelanskih pingvinov. Lahko boste izbirali med številnimi izleti, ki jih ladjar nudi potnikom. Popoldne izplutje ladje – smer Urugvaj!

22. DAN: NA JUŽNEM ATLANTIKU
Temperature se bodo ponovno pričele dvigati, medtem ko bo ladja plula proti severu; tedaj bo tam poletje na višku! Še zadnji dan na morju, zatorej bo treba izkoristiti vsako minuto!

23. DAN: MONTEVIDEO – URUGVAJ
Zjutraj bomo pristali v urugvajski prestolnici Montevideo in ves dan preživeli v mestu ali okolici. Montevideo je majhno, a zelo prijetno gaučevsko mesto z latino šarmom. Izbirali boste lahko med ogledom mesta, obiskom ene od znanih estancij ali pa se morda celo okopali na obalah Srebrne reke. Proti večeru izplutje – smer končna postaja, Buenos Aires!

24. DAN: BUENOS AIRES – ARGENTINA
Zjutraj prihod v Buenos Aires. Ladja bo ostala zasidrana v pristanišču mesta in mi se bomo podali na ogled argentinskega glavnega in največjega mesta peš. Predlagamo znano četrt la Boca, slikovito četrt, kjer živijo umetniki. Tukaj je doma tango, ples, ki je osvojil svet. Sprehodili se bomo po Recoleti, elitnem pokopališču, ki je eno najbolj poznanih na svetu. Zvečer predlagamo izjemno predstavo tanga v enem najboljših in najbolj znanih nočnih lokalov. Nočitev na ladji.

25. DAN: BUENOS AIRES - IZKRCAVANJE
Dopoldne se bomo izkrcali in zapustili ladjo. Sledil bo prevoz na mednarodno letališče in slovo od poletne južne Amerike ter let proti zimski Evropi.

26. DAN: MADRID – BENETKE – LJUBLJANA
Samo še let do Benetk in prevoz do Ljubljane in Maribora.

ODHOD: 14.12.2018

CENA: 5.950 EUR

ROK ZA PRIJAVO:  najkasneje do 15.6.2018 oziroma do zapolnitve prostih mest.

CENA VKLJUČUJE: prevoz od Ljubljane do beneškega letališča in nazaj, letalsko karto na relaciji Benetke-Santiago de Chile in Buenos Aires-Benetke, vse letališke, varnostne in RSF takse (ki na dan 15.12.2017 znašajo 491 EUR), 23-dnevno križarjenje (22 noči) v ustreznih dvoposteljnih notranjih kabinah (doplačilo za zunanjo kabino znaša 490 EUR po osebi), polne penzione na ladji, vse predstave na ladji, pristaniške in ladijske takse (ki znašajo 835 EUR), avtobusne prevoze in oglede po programu z lokalnim vodnikom v Čilu, bivanje v hotelu 4**** v Santiagu v dvoposteljni sobi (doplačilo za enoposteljno sobo v Santiagu znaša 65 EUR) na osnovi polpenziona, prevoz od pristanišča v Buenos Airesu do letališča, slovenskega spremljevalca z licenco GZS, nezgodno zavarovanje potnikov in organizacijo potovanja ter DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: fakultativnih izletov na križarjenju in napitnin.

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 25

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih je 6.050 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih 6.150 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih 6.350 EUR. /p>

Prijava na potovanje

Prijavite se tukaj in si zagotovite prosto mesto že zdaj!