POMLADNO KRIŽARJENJE PO KARIBIH IN PANAMSKEM KANALU


s postanki na BAHAMIH, otokoma ARUBI in CURAÇAO ter v KOLUMBIJI, PANAMI in KOSTARIKI

Ste željni sonca in poletnih temperatur po dolgi, hladni in temačni zimi? Nič lepšega kot skok na toplo, v trope. KARIBSKO morje je med ljubitelji križarjenj najbolj priljubljeno! Za vas smo pripravili izjemno zanimivo križarjenje po Karibskem morju, kjer boste v 14 dneh obiskali kar sedem držav oziroma državic. Potovanje bomo pričeli v enem najlepših in najbolj priljubljenih severnoameriških mest, v Miamiju. V pristanišču Fort Lauderdale se bo naše križarjenje pričelo in končalo. Karibi so najlepši pozimi oziroma spomladi. Na poti se bo naša ladja najprej ustavila na Bahamih, nato pa na dveh otokih v južnem Karibskem morju, Arubi in Curaçau. Zatem se bomo približali obalam južne Amerike in pristali v kolumbijskem mestu Cartagena de Indias, in nato doživeli razsežnosti legendarnega Panamskega kanala in izvedeli vse o njegovi izgradnji ter revolucionarnih spremembah, ki jih je kanal vnesel v mednarodno morjeplovstvo. Sledila bosta še postanka v panamskem mestu Colon in kostariškem Limonu. Nato par dni za užitke na ladji, preden se bomo izkrcali v Miamiju, ki si ga bomo ogledali, preden se bomo vrnili v Evropo.

1. DAN: LJUBLJANA – MIAMI
Zbirališče na letališču JP Ljubljana uro in pol pred poletom letala preko enega od evropskih letališč proti Miamiju, kjer bomo pristali proti večeru po lokalnem času. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: MIAMI – FORT LAUDERDALE - VKRCANJE NA LADJO
Po zajtrku prosto do prevoza v pristanišče v Fort Lauderdalu, kjer se bomo vkrcali na našo luksuzno ladjo, ki bo popoldne izplula iz pristanišča.

3. DAN: HALF MOON CAY – BAHAMI
Skoraj ves dan bo prosto na enem najlepših otočkov na Bahamih in dan bo prvenstveno namenjen užitkom na plaži in v morju. Popoldne bo ladja izplula proti jugu Karibskega morja.

4. DAN: NA MORJU – KARIBIH
Ves dan bomo križarili po Karibskem morju ter uživali v vsem udobju, ki nam ga bo nudila naša luksuzna ladja. Bivanje na ladji na osnovi polnih penzionov. Zabava, sončenje in popolne počitnice!

5. DAN: ORANJESTAD – ARUBA
Ob 13. uri bomo pristali v pristanišču Oranjestad na nizozemskem otoku Aruba, ki se nahaja približno 1600 km zahodno od Malih Antilov in samo 29 km od venezuelske obale. Otok, ki meri v dolžino 32 km in je širok 10 km, spada skupaj z otokoma Bonaire in Curaçao v skupino ABC otokov. Prebivalci živijo od turizma in ves popoldan bomo imeli na razpolago, da se podamo na kak izlet ali pa čas preživimo v simpatičnem mestu Oranjestad ali na kateri od peščenih plaž. Naša ladja bo šele pozno zvečer izplula dalje.

6. DAN: WILLEMSTAD – CURACAO
Zjutraj bomo pristali na prelepem karibskem otoku Curaçao, ki prav tako pripada Nizozemski. Sestavljata ga dva otoka: Veliki in nenaseljeni Mali Curaçao. Na površini 444 km² živi približno 160.000 prebivalcev. Tudi ta otok živi v glavnem od turizma in se lahko ponaša s prelepim mestom, ki spominja na nizozemska mesta v Evropi, Willemstadu, in z lepimi tropskimi plažami. Ves dan bo na razpolago za vse vrste užitkov na plaži ali v mestu. Morda se boste pa podali na kak fakultativni izlet po otoku. Pozno zvečer bo naša ladja izplula proti zahodu.

7. DAN: NA MORJU – JUŽNIH KARIBI
Ves dan bo namenjen užitkom na luksuzni ladji, ki bo plula po južnem Karibskem morju.

8. DAN: CARTAGENA – KOLUMBIJA
Zjutraj bo naša ladja priplula v pristanišče v mestu Cartagena de Indias in dopoldne bo namenjeno za spoznavanje tega prelepega španskega kolonialnega mesta. Pristaniško mesto je bilo nekoč za Špance tako zelo strateško pomembno, da so ga obvarovali z mogočnim obzidjem in trdnjavami, ki stojijo še danes. Središče mesta, ki velja za enega najlepših primerov španske kolonialne arhitekture v Latinski Ameriki, je pod zaščito UNESCA. Popoldne bo naša ladja izplula v smeri Paname.

9. DAN: PANAMA IN PANAMSKI KANAL
Zjutraj bo naša ladja priplula v Panamski kanal in z ladijske palube boste lahko opazovali bregove jezera Gatun in Panamskega kanala. Vse do zgodnjega popoldneva boste lahko opazovali to čudo tehnike iz začetka 20. stoletja. Nato bo ladja od 15. - 20. ure zasidrana v pristanišču Colon, ki so ga Američani ustanovili leta 1850 kot železniški terminal panamske železnike na atlantski strani. Dovolj bo časa za kak krajši izlet po mestu ali okolici. Zvečer bomo izpluli proti karibski obali Kostarike.

10. DAN: PUERTO LIMON - KOSTARIKA
Zjutraj bo ladja pristala v pristanišču Limon, drugem največjem mestu v Kostariki z vsega 55.000 prebivalci, ki so se v mesto priselili z vseh vetrov, Italije, Jamajke, Kitajske … Veliko je tudi temnopoltih Kostaričanov. Do popoldneva bo čas, da se podamo na kak zanimiv izlet v notranjost te prelepe srednjeameriške dežele. Ob 16. uri bo naša ladja izplula v smeri Floride.

11. in 12. DAN: NA KARIBIH
Še zadnja dva dneva na Karibskem morju za obujanje spominov in počitek na soncu v prijetnem udobju razkošne ladje.

13. DAN: FORT LAUDERDALE - MIAMI, FLORIDA – EVROPA
Zjutraj bomo pripluli v pristanišče v Fort Lauderdalu in se izkrcali. Dopoldan se bomo podali na celodnevni ogled mesta Miami. Popeljali se bomo po središču starega dela Miami Beacha, ki se ponaša s prekrasno arhitekturo Art deco. Ustavili se bomo tudi v središču mesta, ki je poznan pod imenom »Little Havana« in kjer živi kubanska manjšina. Popoldne prevoz na letališče in zvečer polet proti Evropi.

14. DAN: ŠE LET DO LJUBLJANE
Samo še let do Ljubljane.

ODHOD: 9.4.2019

ROK ZA PRIJAVO: : najmanj 3 mesece pred odhodom (najkasneje do 9. januarja 2019) oziroma do zapolnitve prostih mest.

CENA: 2.690 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalsko karto na relaciji Ljubljana-Miami in nazaj, vse letališke in TSC takse, ki na dan 15.11.18 znašajo 487 EUR, vse prevoze in oglede v Miamiju po programu, eno nočitev z zajtrkom v hotelu 3***oz. 4**** v Miamiju v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 80 EUR), izlet po Miamiju, bivanje na ladji v dvoposteljni notranji kabini (doplačilo za zunanjo kabina znaša 390 EUR po osebi, in za kabino z balkonom 590 EUR po osebi), vse ladijske in pristaniške takse, ki znašajo 599 €, storitve polnega penziona na ladji, vse prireditve na ladji, slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: ESTE za ZDA (22 USD), napitnin in izletov na ladji in ostalega, kar ni omenjeno pod cena vključuje.

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 25 

CENA pri 20 potnikih je 2.790 EUR, pri 15 potnikih je 2.890 EUR in pri 10 potnikih 2.990 EUR.

Prijava na potovanje

Prijavite se tukaj in si zagotovite prosto mesto že zdaj!