Z LADJO PO REKI REN


OD DÜSSELDORFA DO DÜSSELDORFA

Čarobnost ter romantika, ki jo doživi popotnik na rečnih križarjenjih, je nekaj posebnega. Reka Ren velja za eno najpriljubljenejših rek za rečna križarjenja in ji ni para v svetu. Da bo romantika še popolnejša, smo izbrali NOVOLETNI termin, ko se bo naša ladja BELLEJOUR s 4**** zaustavila v številnih manjših in večjih mestih, ki se v prednovoletnem času rada pohvalijo s prekrasnimi prazničnimi sejmi, ki so postali prava turistična privlačnost in ki, skupaj z domačini, ustvarijo skoraj pravljično vzdušje, ki ga je preprosto lepo doživeti. Kratek let od Ljubljane do Frankfurta in potem vožnja do lepega severnonemškega mesta Düsseldorf, kjer se bomo vkrcali na ladjo, na kateri bomo preživeli novoletni čas. Tudi slavnostna večerja na silvestrovo bo na njej. Ladja bo prvi dan zvečer izplula v smeri Koblenza, in potem si bomo poleg nemških mest lahko ogledali tudi francoski Strasbourg. Nenaporno, zanimivo in primerno za pare in družine. Doživite ves čar prednovoletnega in novoletnega vzdušja v izbranih nemških romantičnih mestih!

1. DAN: LJUBLJANA – FRANKFURT – DÜSSELDORF
Zjutraj se bomo zbrali na letališču Jožeta Pučnika, od koder bomo poleteli do Frankfurta. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih se bomo vkrcali na avtobus in se odpeljali do Düsseldorfa, kjer bo sledil krajši ogled mesta, ki velja za enega najpomembnejših mest na nemškem severu. Popoldne prevoz v pristanišče in vkrcanje na ladjo »Bellejour« ter nastanitev v izbranih kabinah. Prosto do večerje na ladji in nočitev (V).

2. DAN: KOBLENZ
Ladja bo ponoči in dopoldan plula po reki Ren in okrog poldneva boste lahko uživali v križarjenju po najlepšem delu reke Ren pri Lorely. Zgodaj popoldne bomo pristali v mestu Koblenz, še enem lepših, romantičnih, nemških mestec. Tudi Koblenz so ustanovili stari Rimljani leta 8 pr.n.št in ime mesta izvira iz latinske besede Confluentes, saj se nahaja na sotočju rek. Sprehod in ogled mesta, ki bo v tem času lepo okrašeno. Po končanem ogledu bo čas za sprehode in samostojno odkrivanje mesteca ali pa se boste odločili za prelep fakultativni izlet do najstarejšega nemškega mesta Trier. Zvečer bo ladja izplula proti Mannheimu. Nočitev (Z,K,V).

3. DAN: MANNHEIM
Mannheim je drugo največje mesto v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg. Leži med Stuttgartom in Frankfurtom na Majni, ob izlivu reke Neckar v Ren. Mannheim ima približno 310.000 prebivalcev, v celotnem velemestnem območju pa jih živi okrog 2,4 milijona. Opoldne bo ladja pristala v pristanišču v mestu Mannheim. Slogan mestne turistične organizacije je »življenje« in simbol mesta predstavlja vodni stolp, ki so ga dogradili leta 1886 in ki se dviga nad četrtjo, zgrajeno v stilu art nuveau Friedrichsplatz. Sprehod po mestu in ogled ter, če bo čas dopuščal, morda še fakultativni izlet v univerzitetno mesto Heidelberg. Zvečer bo ladja izplula proti jugu (Z,K,V).

4. DAN: STRASBOURG
Dopoldan bo ladja pristala v Strasbourgu. Ves dan bo namenjen odkrivanju mesta, kjer je sedež številnih evropskih institucij, kot so evropski parlament, Svet Evrope, Evropsko sodišče za človekove pravice in še mnoge druge. Dan bo namenjen ogledu in sprehodu po starem delu mesta, ki je od leta 1988 pod zaščito UNESCA. Če bo čas in v kolikor boste hoteli, se boste popoldan morda podali na fakultativni izlet do prelepega alzaškega mesta Colmar in to po eni najlepših vinskih poti v Franciji. Okrog polnoči bo ladja izplula. Večerja in nočitev na ladji (Z,K,V).

5. DAN: SPEYER - MAINZ
Dopoldne bo čas za odkrivanje mesta Speyer, kjer bo ladja zasidrana med 8.30. - 12.30. Mesto slovi kot eno najstarejših nemških mest, saj so ga ustanovili že stari Rimljani in ga poimenovali Noviomagnus. Nad mestom dominira prelepa katedrala, v čigar kripti počivajo posmrtni ostanki osmih svetih rimskih imperatorjev in nemških kraljev. Kosilo na ladji. Proti večeru bo ladja priplula v mesto Mainz in bo v pristanišču zasidrana do jutra. Mainz, ki ga Francozi imenujejo Mayence, stari Rimljani pa so ga imenovali Mogontiacum, se nahaja na zahodnem bregu reke Ren. Pred večerjo bo sprehod po starem delu mesta. Večerja in nočitev na ladji (Z,K,V).

6. DAN: MAINZ – RUDESHEIM – BOPPARD - BONN
Dopoldne bo ladja pristala v mestu Rudesheim, ki velja za eno največjih turističnih atrakcij v Nemčiji. Reka Ren in njen kanjon, vinogradi nad reko in mesto tvorijo edinstveno turistično celoto, ki je prav tako pod zaščito UNESCA. Kraj so najprej naselili Kelti, sledila so številna ljudstva, med katerimi so najpomembnejši Rimljani in Franki. Popoldne bo krajši postanek še v mestecu Boppard, ki se nahaja območju soteske reke Ren, ki je pod zaščito UNESCA in znano turistično ter vinorodno središče. Večerja na ladji in plovba proti Bonnu, kjer bo ladja pristala kasno zvečer in ostala zasidrana vse do poldneva prihodnji dan. Nočitev (Z,K,V).

7. DAN: BONN - KÖLN
Dopoldne se boste lahko sprehodili po mestu Bonn, prestolnici nekdanje Zahodne Nemčije in opoldne bo ladja izplula v smeri Kölna, kjer bo pristala dve uri kasneje. Köln se nahaja na bregovih reke Ren in mesto je poleg katedrale poznano tudi po eni najstarejših in največjih univerz v Evropi. Mesto so ustanovili Rimljani v 1. st.n.št. in ga imenovali Colonia Claudia Ara Agrippinensium in mesto je bilo glavno mesto rimske province Germania Inferior in sedež vojaške oblasti vse do zasedbe Frankov leta 462. V srednjem veku je mesto postalo eno pomembnejših trgovskih središč in mest Hanseatske lige. Danes je kulturna prestolnica Porenja in eno najlepših mest v Nemčiji. Ogledali si bomo znano katedralo v mestu Köln in če bo čas dopuščal se boste popoldan lahko podali še na fakultativni izlet v mesto Aachen, ki slovi po izjemno lepi katedrali, v kateri počivajo posmrtni ostanki Karla Velikega. Nočitev na ladji, ki bo zasidrana v pristanišču v Kölnu (Z,K,V).

8. DAN: KÖLN – DÜSSELDORF – LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj bo ladja priplula v Düsseldorf. Po zajtrku se bomo izkrcali in zapustili našo ladjo. Ves dan bomo imeli na razpolago za ogled tega zanimivega severno nemškega mesta. Še zadnji božični sejem s stojnicami in priložnosti za zadnja darila in proti večeru prevoz na letališče ter samo še kratek polet do Ljubljane. (Z)

ODHOD: 27.12.2018

ROK ZA PRIJAVE: 3 mesece pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest.

CENA: 1.690 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalsko karto na relaciji Ljubljana – Frankfurt in Düsseldorf-Ljubljana, vse letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 31.7.2018 znašajo 104 EUR, križarjenje z rečno ladjo s 4**** in nastanitvijo v dvoposteljnih zunanjih kabinah na osnovni palubi na osnovi polnih penzionov (doplačilo za kabino na zgornji palubi je 120 EUR po osebi), prevoze in oglede in izlete prvi in zadnji dan po programu, vodene sprehode po mestih, kjer bo ladja pristala, prireditve na ladji, koktajl dobrodošlice, kapitanovo poslovilno večerjo, slavnostno silvestrsko večerjo, slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: dodatnih fakultativnih izletov na ladji ter napitnin za osebje na ladji.

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 25

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih je 1.740 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih je 1.790 EUR in pri najmanj 10 potnikih je 1.840 EUR.

Prijava na potovanje

Prijavite se tukaj in si zagotovite prosto mesto že zdaj!