Z LADJO PO REKI REN


OD BAZLA DO AMSTERDAMA

Čarobnost ter romantika, ki jo doživi popotnik na rečnih križarjenjih, je nekaj posebnega. Reka Ren velja za eno najpriljubljenejših rek za rečna križarjenja in ji ni para v svetu. Teden dni boste nastanjeni na ladji »ALEMANNIA« in uživali v vsem kar nudijo rečne ladje. Po kratkem letu iz Ljubljane do Züricha si bomo to zanimivo švicarsko mesto tudi ogledali in se nato odpeljali do mesta Bazel, kjer se bomo vkrcali na ladjo in potem z njo križarili vse do Amsterdama. Švica, Francija, Nemčija in Nizozemska so dežele skozi katere bomo pluli in z ladijske palube občudovali lepo urejene rečne bregove in uživali v romantičnih mestecih, kjer se bo ladja ustavila. Za konec pa še prikupni Amsterdam, kjer se boste lahko prepričali, kako prijetno je spati na ladji v pristanišču v središču velemesta!

1. DAN: LJUBLJANA – ZÜRICH – BAZEL
Zbrali se bomo na letališču Jožeta Pučnika, od koder bomo poleteli do Züricha. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih se bomo vkrcali na avtobus in se podali na ogled mesta, ki velja za enega najpomembnejših bančnih in finančnih središč v svetu. Mesto leži na obali jezera z istim imenom in je stalno naseljeno zadnjih 2000 let; ustanovili so ga Rimljani leta 15 pr.n.št. in ga poimenovali Turicum. Mesto je v 16. stoletju postalo središče reformatorske cerkve. Danes ima Zürich približno 400.000 prebivalcev. Ogled središča mesta in nekaj prostega časa, nato pa se bomo odpeljali do švicarskega mesta Bazel, ki se nahaja na tromeji med Švico, Nemčijo in Francijo in na reki Ren. Velja za kulturno središče Švice in tretje največje mesto v deželi. Sprehodili se bomo po središču mesta. Popoldne prosto do prevoza do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na ladjo Alemannia ter se nastanili v izbranih kabinah. Prosto do večerje na ladji in nočitev. (V)

2. DAN: BAZEL
Ladja bo ves dan zasidrana v pristanišču v Bazlu, vi pa boste dan lahko izkoristili za    sprehode po mestu ali pa se podali na enega od ponujenih izletov po Alzaciji. Izbirali boste lahko med izjemno lepim mestom Colmar in alzaško vinsko cesto ali se podali na kak drug izlet. Bivanje na ladji na osnovi polnih penzionov. Zvečer bo ladja izplula proti severu. Nočitev. (Z,K,V)

3. DAN: STRASBOURG
Po jutranjem bujenju in zajtrku bo ladja pristala v Strasbourgu. Ves dan bo namenjen odkrivanju mesta, kjer je sedež številnih evropskih institucij, kot so evropski parlament, Svet Evrope, Evropsko sodišče za človekove pravice in še mnoge druge. Dan boste lahko namenili ogledu in sprehodom po starem delu mesta, ki je od leta 1988 pod zaščito UNESCA, ali pa se podali na katerega od izletov, ki jih nudi ladjar. Proti večeru bo ladja izplula. Večerja in nočitev na ladji. (Z,K,V)

4. DAN: SPEYER - MANNHEIM - MAINZ
Dopoldne bo čas za odkrivanje mesta Speyer, kjer bo ladja zasidrana med 8.30. - 11.30. Mesto slovi kot eno najstarejših nemških mest, saj so ga ustanovili že stari Rimljani in ga poimenovali Noviomagnus. Nad mestom dominira prelepa katedrala, v čigar kripti počivajo počivajo posmrtni ostanki osmih svetih rimskih imperatorjev in nemških kraljev. Kosilo na ladji. Popoldne bo ladja priplula v mesto Mainz in bo v pristanišču zasidrana do jutra. Mainz, ki ga Francozi imenujejo Mayence, stari Rimljani pa so ga imenovali Mogontiacum, se nahaja na zahodnem bregu reke Ren. Pred večerjo bo sprehod po starem delu mesta. Večerja in nočitev na ladji. (Z,K,V)

5. DAN: MAINZ - RÜDESHEIM – LORELY - KOBLENZ
Dopoldne bo ladja pristala v mestu Rudesheim, ki velja za eno največjih turističnih atrakcij v Nemčiji. Reka Ren in njen kanjon, vinogradi nad reko in mesto tvorijo edinstveno turistično celoto, ki je prav tako pod zaščito UNESCA. Kraj so najprej naselili Kelti, sledila so številna ljudstva, med katerimi so najpomembnejši Rimljani in Franki. Točno opoldne bo ladja izplula in po kosilu boste lahko uživali v križarjenju po najlepšem delu reke Ren pri Lorely. Ladja bo popoldne pristala v mestu Koblenz, še enem lepših, romantičnih, nemških mestec. Tudi Koblenz so ustanovili stari Rimljani leta 8 pr.n.št in ime mesta izvira iz latinske besede Confluentes, saj se nahaja na sotočju rek. Čas za sprehode in samostojno odkrivanje mesteca. Večerja na ladji in plovba proti Kölnu. Nočitev. (Z,K,V)

6. DAN: KÖLN
Dopoldne se boste lahko sprehodili do znane katedrale ali pa se podali na izlet v Aachen, ki slovi po izjemno lepi katedrali. Köln se nahaja na bregovih reke Ren in mesto je poleg katedrale poznano tudi po eni najstarejših in največjih univerz v Evropi. Mesto so ustanovili Rimljani v 1. st.n.št. in ga imenovali Colonia Claudia Ara Agrippinensium in mesto je bilo glavno mesto rimske province Germania Inferior in sedež vojaške oblasti vse do zasedbe Frankov leta 462. V srednjem veku je mesto postalo eno pomembnejših trgovskih središč in mest Hanseatske lige. Danes je kulturna prestolnica Porenja in eno najlepših mest v Nemčiji. Popoldne bo ladja izplula v smeri Nizozemske (Z,K,V).

7. DAN: AMSTERDAM
Dopoldne bo ladja priplula v Amsterdam in ves dan boste lahko izkoristili za sprehode po mestu in oglede muzejev, ki jih je v tem prekrasnem mestu veliko. Večerja in nočitev na ladji (Z,K,V).

8. DAN: AMSTERDAM - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo izkrcali in zapustili našo ladjo. Lahko boste dan preživeli v središču Amsterdama ali se podali na fakultativni izlet v bližnje mesto Delft, ki slovi po svetovno znani keramiki, in mesto den Haag. Pozno popoldne bo prevoz na letališče in sledil bo samo še kratek polet do Ljubljane. (Z)

ODHOD: 13.7.2017

ROK ZA PRIJAVE: 3 mesece pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest

CENA: 1.590 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalsko karto na relaciji Ljubljana – Zürich in Amsterdam - Ljubljana, vse letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 15.12.2016 znašajo 189 EUR, križarjenje z rečno ladjo s 3*** in nastanitvijo v dvoposteljnih zunanjih kabinah na osnovni palubi na osnovi polnih penzionov (doplačilo za kabino na zgornji palubi je 190 EUR po osebi), prevoze in oglede in izlete prvi dan, prevoz na letališče zadnji dan, vodene sprehode po mestih, kjer bo ladja pristala, prireditve na ladji, koktajl dobrodošlice, kapitanovo poslovilno večerjo, lokalne vodnike v angleškem jeziku, slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: dodatnih fakultativnih izletov na ladji ter napitnin za osebje na ladji.

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 25

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih je 1.650 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih je 1.695 EUR in pri najmanj 10 potnikih je 1.750 EUR.

Prijava na potovanje

Prijavite se tukaj in si zagotovite prosto mesto že zdaj!