Z LADJO PO REKI REN


OD MAINZA DO AMSTERDAMA

Čarobnost ter romantika, ki jo doživi popotnik na rečnih križarjenjih, je nekaj posebnega. Reka Ren velja za eno najpriljubljenejših rek za rečna križarjenja in ji ni para v svetu. Teden dni boste nastanjeni na ladji »BELLEJOUR« s 4**** in uživali v vsem, kar nudijo rečne ladje. Po kratkem letu od Ljubljane do Frankfurta se bomo odpeljali do reke Ren in se v Mainzu vkrcali na ladjo, ki bo naš plavajoči dom za teden dni vse do Amsterdama. Francija, Nemčija in Nizozemska so dežele skozi katere bomo pluli in uživali v udobju, ki ga nudi naša ladja ter z ladijske palube občudovali lepo urejene rečne bregove in uživali v romantičnih mestecih, kjer se bo ladja ustavila. Prav zaradi tega vam na rečni ladji niti za minutko ne bo dolgčas. Za konec bomo dan preživeli v futurističnem Rotterdamu in v prikupnem Amsterdamu, kjer se boste lahko prepričali, kako prijetno je spati na ladji v pristanišču v središču velemesta!

1. DAN: LJUBLJANA – FRANKFURT – MAINZ
Zborno mesto bo na letališču Jožeta Pučnika in jutranji polet do Frankfurta. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih bomo naredili krajši panoramski ogled Frankfurta in se nato odpeljali do bližnjega mesta Mainz, kjer bo v pristanišču zasidrana naša ladja. Vkrcanje na ladjo in popoldne sprehod po mestu Mainz, ki ga Francozi imenujejo Mayence, stari Rimljani pa so ga imenovali Mogontiacum, se nahaja na zahodnem bregu reke Ren. Ob 19. uri bo ladja izplula iz pristanišča v smeri zahod. Večerja in nočitev na ladji. (V)

2. DAN: STRASBOURG
Dopoldne bomo križarili po reki Ren in uživali v zanimivi pokrajini na levem in desnem bregu reke. Ladja bo popoldne prispela v pristanišče Khel pri Strasbourgu in bo tam zasidrana do 23. ure. Tako bo ves popoldan namenjen odkrivanju mesta, kjer je sedež številnih evropskih institucij, kot so evropski parlament, Svet Evrope, Evropsko sodišče za človekove pravice in še mnoge druge. Dan boste lahko namenili ogledu in sprehodom po starem delu mesta, ki je od leta 1988 pod zaščito UNESCA, ali pa se podali na katerega od izletov, ki jih nudi ladjar. Večerja in nočitev na ladji. (Z,K,V)

3. DAN: MANNHEIM - WORMS
Po jutranjem bujenju in zajtrku bo ladja pristala v mestu Mannheim, drugem največjem mestu v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg. Leži med Stuttgartom in Frankfurtom na Majni, ob izlivu reke Neckar v Ren. Mesto je danes ekonomsko in kulturno središče evropske metropolske regije »Ren-Neckar« in Mannheim od sosednjega mesta Ludwigshafen ločuje prav reka Ren. Naša ladja bo v pristanišču zasidrana od 9h – 14h, kar bo ravno dovolj, da si mesto tudi ogledamo. Nato bo ladja izplula in uro in pol kasneje pristala v pristanišču v mestu Worms in tukaj ostala zasidrana vse do polnoči. Mesto je bila prestolnica kraljevine Burgundije v začetku 5. stoletja in s tem prizorišče srednjeveške legende o Nibelungih. Stolnica v Wormsu je ena od »cesarskih stolnic« in med najlepšimi primeri romanske arhitekture v Nemčiji. Popoldanski ogled mesta in nekaj prostega časa za sprehode. Večerja in nočitev na ladji (Z,K,V).

4. DAN: RÜDESHEIM – LORELY - KOBLENZ
Dopoldne bo ladja pristala v mestu Rüdesheim, ki velja za eno največjih turističnih atrakcij v Nemčiji. Reka Ren in njen kanjon, vinogradi nad reko in mesto tvorijo edinstveno turistično celoto, ki je prav tako pod zaščito UNESCA. Kraj so najprej naselili Kelti, sledila so številna ljudstva, med katerimi so najpomembnejši Rimljani in Franki. Opoldne bo ladja izplula in po kosilu boste lahko uživali v križarjenju po najlepšem delu reke Ren pri Lorely. Ladja bo popoldne pristala v mestu Koblenz, še enem lepših romantičnih nemških mestec. Tudi Koblenz so ustanovili stari Rimljani leta 8 pr.n.št in ime mesta izvira iz latinske besede Confluentes, saj se nahaja na sotočju rek. Čas za sprehode in samostojno odkrivanje mesteca. Večerja na ladji in plovba proti Kölnu. Nočitev. (Z,K,V)

5. DAN: KÖLN
Dopoldne se boste lahko sprehodili do znane katedrale ali pa se podali na fakultativen izlet v Aachen, ki slovi po izjemno lepi katedrali. Köln se nahaja na bregovih reke Ren in mesto je poleg katedrale poznano tudi po eni najstarejših in največjih univerz v Evropi. Mesto so ustanovili Rimljani v 1. st.n.št. in ga imenovali Colonia Claudia Ara Agrippinensium in mesto je bilo glavno mesto rimske province Germania Inferior in sedež vojaške oblasti vse do zasedbe Frankov leta 462. V srednjem veku je mesto postalo eno pomembnejših trgovskih središč in mest Hanzeatske lige. Danes je kulturna prestolnica Porenja in eno najlepših mest v Nemčiji. Popoldne bo ladja izplula v smeri Nizozemske (Z,K,V).

6. DAN: ROTTERDAM
Zjutraj bomo pristali v mestu Rotterdam in ladja bo v pristanišču zasidrana vse do polnoči. Zgodovina mesta sega v leto 1270, ko so na tem mestu zgradili jez na reki Rotte in kmalu zatem je mesto dobilo svoje mestne pravice. Danes je logistično in ekonomsko središče Nizozemske in največje pristanišče v Evropi. Mesto ima 633.000 prebivalcev in je drugo največje, takoj za Amsterdamom. Časa bo torej dovolj, da do potankosti odkrijemo to izjemno zanimivo in nenavadno nizozemsko mesto. Večerja in nočitev na ladji (Z,K,V).

7. DAN: AMSTERDAM
Dopoldne bo ladja priplula v Amsterdam, eno najbolj turističnih mest v Evropi. Amsterdam je bil vse do konca 12. stoletja majhna ribiška naselbina, nato je sledila zlata doba Nizozemske in mesto je postalo eno najpomembnejših pristanišč na svetu, predvsem po zaslugi razvoja trgovine. Tedaj je postalo svetovno središče financ in diamantov. Glavne znamenitosti Amsterdama so poleg kanalov še muzeja Rijks in Van Gogh, hiša Ane Frank, sloveča Rdeča četrt ter številne kavarnice in pubi, ki v mesto zvabijo na milijone turistov vsako leto. Ves dan boste lahko izkoristili za sprehode po mestu, se morda podali na vožnjo po kanalih ali oglede muzejev, ki jih je v tem prekrasnem mestu veliko. Vsi obroki na ladji (Z,K,V).

8. DAN: AMSTERDAM - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo izkrcali in zapustili našo ladjo. Sledil bo prevoz na letališče in samo še kratek polet do Ljubljane. (Z)

ODHOD: 11.8.2018

ROK ZA PRIJAVE: 3 mesece pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest

CENA: 1.690 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalsko karto na relaciji Ljubljana – Frankfurt in Amsterdam - Ljubljana, vse letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 15.11.2017 znašajo 189 EUR, križarjenje z rečno ladjo s 4**** in nastanitvijo v dvoposteljnih zunanjih standardnih kabinah na osnovi polnih penzionov (doplačilo za superior kabino je 199 EUR po osebi), prevoze z letališča do pristanišča prvi dan in od pristanišča do letališča zadnji dan, vodene sprehode po mestih, kjer bo ladja pristala, prireditve na ladji, koktajl dobrodošlice, kapitanovo poslovilno večerjo, lokalne vodnike v angleškem jeziku, slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: dodatnih fakultativnih izletov na ladji ter napitnin za osebje na ladji.

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 25

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih je 1.740 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih je 1.790 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih je 1.840 EUR.

Prijava na potovanje

Prijavite se tukaj in si zagotovite prosto mesto že zdaj!