NOVO LETO NA INDIJSKEM OCEANU


KRIŽARJENJE MED NAJLEPŠIMI OTOKI SEJŠELOV

SEJŠELI so resnično sanje o izgubljenem raju na zemlji. Samo da ta raj resnično obstaja in to sredi INDIJSKEGA OCEANA. Pravijo, da so plaže na Sejšelih med najlepšimi na svetu in da barve morja nikjer niso tako modre kot prav tam. Za vas smo izbrali luksuzno jahto in križarjenje je namenjeno vsem, ki ne marajo večjih ladij, ampak znajo uživati v intimnem vzdušju, ki ga lahko pričarajo le manjše ladje, kot je motorna jahta PEGASUS z vsega 21 kabinami na krovu. Z omenjeno jahto bomo odkrivali manjše, manj znane, a nič manj lepše otoke sejšelske skupine kot so otoki: St. Anne, Curieuse, Cousin, Aride in seveda legendarna Praslin in La Digue ter otoček Moyenne. Osem otokov v osmih dneh! Križarjenje se bo začelo in končalo v pristanišču Victoria na največjem sejšelskem otoku Mahe. Tukaj bomo tudi vstopili v novo leto in zadnje 4 dni preživeli v hotelu na eni najlepših plaž na tem otoku, preden se bomo vrnili v našo zimo. Izjemna priložnost, ki je lahko odlično poročno darilo. Ali pa morda zgolj obletnica na nekaj lepega. Podarite svojim najbližjim nepozabne in neponovljive trenutke v najlepšem času leta.

1. DAN: LJUBLJANA – MARIBOR – GRADEC – ISTANBUL - SEJŠELI
Prevoz iz Ljubljane in Maribora do letališča v Gradcu, od koder bomo dopoldne poleteli proti Istanbulu in zvečer dalje proti Sejšelom. Nočni let.

2. DAN: SEJŠELI – OTOK MAHE – VKRCANJE NA JAHTO – ST. ANNE
Zjutraj bomo pristali na mednarodnem letališču v Victoriji na otoku Mahe. Po opravljenih carinskih obveznostih se bomo odpeljali do pristanišča in se vkrcali na ladjo. Vmes bo čas za sprehod po mestu. Po opravljenih formalnostih in nastanitvi v ustreznih kabinah bo ladja popoldne izplula proti bližnjemu otočku St. Anne. Čas za prvi skok v morje in večerja dobrodošlice na ladji. Nočitev.

3. DAN: OTOK ST. ANNE – OTOK CURIEUSE
Dopoldne bo naša jahta izplula v smeri otoka Curieuse. Obiskali bomo ta nenaseljeni otok, kjer je bila nekoč karantena za gobavce, danes pa na njem domujejo orjaške želve. Čuvaj parka bo tudi naš vodnik in z njim se bomo podali po sledeh največjih želv na otoku vse do farme, ki se nahaja med gozdom mangrov. Sledilo bo kosilo na plaži in popoldne bo čas za kopanje in užitke na peščeni plaži. Ladja bo ponoči zasidrana pred obalo otoka. Nočitev.

4. DAN: OTOK CURIEUSE – OTOK COUSIN – ZALIV LAZIO (OTOK PRASLIN)
Zjutraj bo naša jahta izplula v smeri otoka Cousin. Po pristanku se bomo podali na izlet do zavetišča ptic, ki je pod okriljem institucije Bird Life International. Tukaj gnezdi približno četrt milijona ptic in na otoku je tudi nekaj gnezdišč za želve velikanke. Popoldne bo jahta izplula in se zasidrala pred zalivom Anse Lazio na otoku Praslinu. Zaliv Lazio velja za eno najlepših plaž na svetu in tukaj bo ladja zasidrana preko noči. Preostanek popoldneva bo čas za užitke na plaži ali športne aktivnosti.

5. DAN: ZALIV LAZIO – OTOK ARIDE – OTOK ST. PIERRE – ZALIV ST. ANNE (OTOK PRASLIN
Dopoldne bo jahta izplula v smeri otoka Aride, kjer se bomo povzpeli na najvišji hrib na otoku, od koder je lep razgled čez cel otok in seveda na sosednje otoke. Otok je domovina gardenije Wright, ki je endemična in raste le na tem otoku. Okrog poldneva bomo pristali še na enem otočku: St. Pierre. Tukaj bo popoldanski postanek za kopanje ali potapljanje. Ob sončnem zahodu bo naša jahta pristala v zaliva St. Anne na otoku Praslin. Ladja bo tokrat zasidrana ob pomolu in danes bo na sporedu kreolska večerja.

6. DAN: ZALIV ST. ANNE – FELICITE oz. GRAND SOEUR – LA DIGUE
Zjutraj bo naša jahta še vedno zasidrana v zalivu St. Anne. Podali se boste lahko na fakultativni izlet v dolino MAI. Popoldne bomo zapustili zaliv in se ustavili na otočku Felicite oziroma Grand Soeur. Čas za kopanje ali potapljanje. Proti večeru bo ladja izplula in malo kasneje pristala v pristanišču na otoku La Digue.

7. DAN: LA DIGUE – OTOK MOYENNE
Dopoldne boste preživeli na otoku La Digue. Morda se boste podali na fakultativni poldnevni izlet in odkrili naravni rezervat Veuve in se ustavili še na plantaži Union. Nato bo prosto v zalivu in na plaži Source d'Argent, ki velja za eno izmed desetih najlepših plaž na svetu in je znana po edinstvenih granitnih skalnatih formacijah. Nato bo še krajši postanek v vasi La Presse, največji na otoku. Popoldan bo jahta izplula in proti večeru prispela do otočka Moyenne ter ostala zasidrana pred otokom vso noč.

8. DAN: OTOK MOYENNE – OTOK MAHE
Dopoldne se bomo podali na krajši sprehod po otoku in še priložnost za kopanje in užitke na plaži. Popoldne bo ladja izplula v smeri Victorije, kjer bo zasidrana v pristanišču zadnjo noč. Zadnja večerja bo kapitanova ob zvokih prijetne glasbe in priložnost za ples. Nočitev.

9. DAN: IZKRCANJE – PREVOZ DO HOTELA
Dopoldne se bomo izkrcali in se odpeljali do hotela na vzhodni obali otoka. Nastanitev za 4 noči in bivanje na osnovi nočitev z zajtrkom.

10., 11. in 12. DAN: HOTEL NA OBALI – OTOK MAHE
Dnevi za počitek in pričakovanje novega leta, ki bo v hotelu. Silvestrska večerja je obvezna in že vključena v ceno aranžaja.

13. DAN: VICTORIA – ISTANBUL - LJUBLJANA
Jutranji prevoz na letališče v Victoriji in dopoldanski let proti Istanbulu in dalje proti Ljubljani, kjer bomo pristali ob 19. uri istega dne.

ODHOD: 22.12.2017 – 3.1.2018

ROK ZA PRIJAVO: glede na termin najkasneje do 15.6.2017 oziroma do zapolnitve prostih mest!

CENA: 4.590 EUR

CENA VKLJUČUJE:prevoz iz Ljubljane, Maribora do letališča v Gradcu, letalsko karto na relaciji Gradec-Istanbul-Victoria in Victoria-Istanbul-Ljubljana, vse letališke, varnoste in RSF takse, ki na dan 10.4.2017 znašajo 399 EUR, vse prevoze po programu na otoku Mahe, nastanitev za 4 nočiv hotelu s 4**** na osnovi nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 690 EUR), obvezna silvestrska večerja (160 EUR), križarjenje po programu, pristaniške takse in zavarovanje prtljage na ladji v skupnem znesku 330 EUR, nastanitev na ladji v zunanji dvoposteljni kabini B kategorije, doplačilo za zunanjo kabino A kategorije znaša 400 EUR po osebi, polne penzione na ladji, zabavni večerni program, predstave in animacije, športne aktivnosti, krajše izlete na otokih, slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: 2 fakultativnih izletov in napitnin na ladji in izletih.

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 20

Cena pri najmanj 15 plačanih potnikih je 4.790 EUR in pri najmanj 10 potnikih je 4.990 EUR.

CEPLJENJA : za to križarjenje cepljenja niso potrebna.

Potovanje lahko izvedemo tudi z manjšim številom potnikov kot 10, vendar brez slovenskega spremljevalca.

Prijava na potovanje

Prijavite se tukaj in si zagotovite prosto mesto že zdaj!