SANJSKO KRIŽARJENJE PO JUŽNIH MORJIH


NOVA ZELANDIJA in šest najlepših arhipelagov v RAJSKEM PACIFIKU: KRALJEVINA TONGA, DRŽAVICA NIUE, COOKOVI OTOKI, FRANCOSKA POLINEZIJA, SAMOA in FIDŽI

Pred vami je program potovanja, ki je nedvomno eden najlepših, kar smo jih za vas pripravili v vseh 27 letih našega delovanja. Obožujete tropsko sonce v naši zimi? Neskončne, bele, peščene plaže na koralnih otokih in otočkih, izgubljenih sredi širnih prostranstev največjega oceana na svetu? Načrtujete poročno potovanje ali bi dragi osebi za posebno obletnico radi podarili nekaj čudovitega, neponovljivega ter skupaj ustvarili najlepše spomine? Za ljubitelje križarjenj in tropskih morij smo pripravili nepozabno triindvajsetdnevno križarjenje, na katerem boste imeli priložnost SPOZNATI in RAZISKATI, predvsem pa DOŽIVETI in UŽIVATI življenje na 12 otokih, ki pripadajo šestim državicam na južnem delu Pacifika. Pridevnik rajski in sanjski za to potovanje nista dovolj. Morda je to križarjenje prav tisto, na katerega ste čakali celo življenje? Natančno preberite program, poiščite otoke na zemljevidu sveta in prepričani smo, da ne boste oklevali! Pacifik vas vabi: privoščite si ga!

1. DAN: 24.11.: LJUBLJANA/MARIBOR – ZAGREB – DOHA
Prevoz iz Ljubljane/Maribora do letališča v Zagrebu, od koder bomo poleteli proti Dohi.

2. DAN: 25.11.: DOHA – AUCKLAND
Pristanek v Dohi nekaj po polnoči in kmalu zatem polet proti južni polobli in Pacifiku.

3. DAN: 26.11.: AUCKLAND
Zjutraj bomo pristali v Aucklandu, največjem mestu Nove Zelandije, ki ga nekateri imenujejo tudi »mesto jader«, saj so njegova pristanišča polna čudovitih jaht. Zagotovo lahko trdimo, da je Auckland tudi vulkansko mesto, saj je zgrajeno na vulkanskem polju, z več kot 45 vulkani. Po pristanku prevoz do hotela in prosto za privajanje na nov čas. Priložnost za potep po mestu ali ogled kakšnega od muzejev. Nočitev.

4.DAN: 27.11.: AUCKLAND – VKRCANJE NA LADJO
Po zajtrku v hotelu prevoz do pristanišča in vkrcanje na ladjo MS Maasdam, ki bo ob 17. uri izplula iz pristanišča. Reševalna vaja, nato pa počitek in čas za užitke na ladji.

5. in 6. DAN: 28. in 29.11.: PLOVBA PO JUŽNEM PACIFIKU
Dva dni bomo pluli po južnem delu Pacifika. Čas za raziskovanje ladje in uživanje v dobri hrani in pijači ter vseh aktivnostih, ki jih nudi ladja.

7. DAN: 30.11.: OTOK NUKU`ALOFA, KRALJEVINA TONGA
Ob 8.00 bomo pripluli v glavno in največje mesto kraljevine Tonga po imenu Nukuʻalofa. Mesto je glavno politično, gospodarsko in izobraževalno središče kraljevine Tonge in ima približno 36 tisoč prebivalcev. Naselje sestavljata dva predela, Kolofoʻou na vzhodu in Kolomotuʻa na zahodu. Slednji je bil že v 19. stoletju rezidenca lokalnih poglavarjev z zahodnega dela otoka, nekoliko kasneje pa je prvi monarh ob podpori protestantskih misijonarjev ustanovil še Kolofoʻou. Dan bo namenjen odkrivanju mesta in otoka. Ob 18.00 bo ladja izplula proti otoku Vava'u.

8. DAN: 1.12.: ARHIPELAG VAVA`U, KRALJEVINA TONGA
Zgodaj zjutraj bomo pristali na otočju Vava`u, ki je pravi tropski raj sredi Tihega oceana. Najvišji vrh predstavlja gora Talau, ki se dviga 204 m nad morjem in glavno mesto arhipelaga je Neiafu, peto največje mesto na Tongi. Nahaja se v v zalivu imenovanem Puatalefusi or Lolo-'a-Halaevalu. Dan bo namenjen raziskovanju najlepših delov otoka. Popoldne bo naša ladja izplula v smeri otoka Niue.

8. DAN: 1.12.: PLOVBA PO JUŽNEM PACIFIKU IN PREČKANJE DATUMSKE ČRTE
Oddih in uživanje na ladji ter spremljevalni animacijski program. Danes bomo prečkali datumsko črto, kar bo posebno doživetje: pridobili bomo en cel dan!

8. DAN: 1.12.: OTOK ALOFI, DRŽAVICA NIUE
V jutranjih urah istega dne bomo pripluli še na otok Niue, čigar glavno mesto je Alofi. Niue je samostojna državica pod okriljem Nove Zelandije. Razdeljena je na 14 vasi. Ves dan bo namenjen odkrivanju te nenavadne, majhne in skrivnostne državice sredi Pacifika. Popoldan bo ladja izplula v smeri Cookovih otokov.

9. DAN: 2.12.: PLOVBA PO JUŽNEM DELU PACIFIKA
Počitek in uživanje na ladji ter spremljevalni animacijski program. Na ladji seveda ne bo manjkalo priložnosti za športne aktivnosti in zabavo.

10. DAN: 3.12.: RAROTONGA, COOKOVI OTOKI
Zjutraj bo ladja priplula v pristanišče Rarotonge, najbolj poseljenega otoka Cookovega otočja, ki se nahaja v južnem Tihem oceanu ter meri 62 km². Njegova prestolnica se imenuje Avarua in je hkrati prestolnica Cookovih otokov. V Rarotongi boste lahko dan izkoristili za ogled mesta, ali se podali na odkrivanje otoka. Idealna priložnost za obisk ene od čudovitih peščenih plaž na otoku. Popoldan izplutje ladje v smeri Tahitija.

11. DAN: 4.12.: PLOVBA PO MODREM PACIFIKU
Počitek in uživanje na ladji ter spremljevalni animacijski program. Na ladji seveda ne bo manjkalo priložnosti za športne aktivnosti in zabavo. Čas za nastavljanje sončnim žarkom ter užitki ob pogledu na »neskončen« ocean.

12. DAN: 5.12.: PAPEETE, TAHITI, FRANCOSKA POLINEZIJA
Zjutraj bomo pripluli na Tahiti, kjer se bo ladja zasidrala. Tahiti je največji izmed 118 otokov in atolov Francoske Polinezije ter meri 1.042 km². Možnost ogleda glavnega mesta Francoske Polinezije – Papeete ali po želji športne aktivnosti na otoku. Ladja bo v pristanišču zasidrana do jutra, ko bo izplula proti sosednjemu otoku Moorei, ki je od Tahitija oddaljena manj kot 20 kilometrov.

13. DAN: 6.12.: MOOREA, FRANCOSKA POLINEZIJA
Zjutraj bomo pristali na enem izmed najlepših biserov Francoske Polinezije, Moorei. Ves dan bo na razpolago za ogled tega otoka, ki se lahko pohvali z belimi, peščenimi plažami in čistim turkiznim morjem, ki je dom številnim tropskim jatam rib. Zvečer bo ladja izplula v smeri Bora Bore.

14. DAN: 7.12.: BORA BORA, FRANCOSKA POLINEZIJA
V jutranjih urah bo naša ladja pristala na otoku Bora Bora, ki velja za enega najbolj eksotičnih otokov na svetu. Leži 250 kilometrov severozahodno od Tahitija. Življenje na otoku preveva mešanica polinezijske, francoske in ameriške kulture. Leta 1777 je otok odkril veliki morjeplovec in angleški raziskovalec James Cook, že leta 1842 pa je otok prešel pod francosko okrilje. Ves dan bo namenjen odkrivanju otoka in njegovih rajskih plaž. Morda se boste odločili za plavanje s skati in z morskimi psi? Popoldan bo ladja izplula proti Apii.

15. DAN: 8.12.: DAN NA PACIFIKU
Počitek in uživanje na ladji ter spremljevalni animacijski program. Imeli boste čas za druženje s svojimi najbližjimi ali morda novimi prijatelji.

16. DAN: 9.12.: PREČKANJE DATUMSKE ČRTE
Ponovno bomo prečkali datumsko črto in pri tem izgubili en cel dan, 10.12. letos na vašem koledarju ne bo!

17. DAN: 11.12.: APIA, SAMOA
Zjutraj bo ladja priplula v glavno mesto otočja Samoa, Apio, ki se nahaja ob naravnem zalivu ob ustju reke Vaisigano pod goro Vaea, visoko 472 m. Tukaj je grob znanega pisatelja škotskega porekla, Roberta Louisa Stevensona, ki je na Samoi pustil svoje srce in jo sprejel kot svojo novo domovino ter prevzel samoansko ime Tusitala. Ves dan bo namenjen spoznavanju mesta in otoka. Zvečer bo ladja izplula v smeri Fidžija.

18. DAN: 12.12.: SPROŠČUJOČ DAN NA TIHEM OCEANU
Počitek in sproščanje na ladji ter spremljevalni animacijski program. Na ladji seveda ne bo manjkalo priložnosti za športne aktivnosti in zabavo.

19. DAN: 13.12.: SAVUSAVU, FIDŽI
Zjutraj bo ladja pristala na otoški državi Fidži. Arhipelag sestavlja 322 otokov, od tega je 106 stalno naseljenih. Obiskali bomo mesto Savusavu, ki velja za skriti raj Fidžija. Med zanimivosti mesta zagotovo spada marina Copra Shed, ki je bila zgrajena že v 19. stoletju. Priložnost za odkrivanje tega skritega kotička Fidžija.

20. DAN: 14.12.: SUVA, FIDŽI
Danes zjutraj bo ladja priplula v Suvo, glavno mesto Fidžija, ki leži ob jugovzhodni obali glavnega otoka Viti Levu. Nekoč je bila le majhna in nepomembna ribiška vasica, danes pa velja za najpomembnejše urbano središče celotne regije in Tihega oceana med Havaji in Novo Zelandijo. Ves dan bo na razpolago za odkrivanje glavnega mesta in otoka. Ob 17. uri bo naša ladja izplula v smeri Lautoke.

21. DAN: 15.12.: OTOK LAUTOKA, FIDŽI
V jutranjih urah bo ladja pristala v drugem največjem mestu dežele Fidži, na otoku Viti Levu. Mesto, ki ima preko 50.000 prebivalcev, se nahaja v pokrajini, kjer gojijo sladkorni trs. Cel dan boste lahko namenili raziskovanju mesta ali se morda podali na kak izlet na zahodnem delu največjega otoka, morda spoznavali domačine ter lokalno kulinariko. Popoldan bo ladja izplula dalje.

22. DAN: 16.12.: OTOK DRAVUNI, FIDŽI
Zjutraj bomo prispeli še na naš zadnji otok v arhipelagu Fidži, rajski Dravuni, ki spada v skupino Kadavu otokov. Še zadnja priložnost za romantičen sprehod po krasnih, belih, peščenih plažah obdanih na eni strani s palmami ter na drugi s turkiznim morjem. Popoldne izplutje ladje v smeri Nove Zelandije.

23. in 24. DAN: 17.12. in 18.12.: ŠE ZADNJI DNEVI NA JUŽNEM PACIFIKU
Počitek in obujanje spominov na križarjenje, ki se sedaj počasi približuje h koncu …

25. DAN: 19.12.: AUCKLAND: IZKRCAVANJE – LET PROTI DOHI
Ob 8. uri zjutraj bo ladja priplula v pristanišče v Aucklandu. Izkrcali se bomo in se odpeljali na letališče ter popoldan poleteli v smeri Dohe, kamor bomo prileteli še isti dan ob 22.10. Sledil bo nočni let do Zagreba, kjer bomo pristali ob 5.30 prihodnje jutro.

26. DAN: 20.12.: DOHA – ZAGREB – LJUBLJANA/MARIBOR
Po jutranjem pristanku v Zagrebu samo še prevoz do Maribora in Ljubljane.

ODHOD: 24.11.- 20.12.2017

ROK ZA PRIJAVO: najkasneje do 30.5.2017 oziroma do zapolnitve prostih mest; število kabin je omejeno, pohitite s prijavami!

CENA:  5.590 EUR

CENA VKLJUČUJE: prevoz iz Ljubljane/Maribora do letališča v Zagrebu in nazaj, letalsko karto na relaciji Zagreb-Doha-Auckland in nazaj, vse letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 20.3.2017 znašajo 486 EUR, vse prevoze po programu v Aucklandu in nastanitev v hotelu 4**** v Aucklandu, na osnovi ene nočitve z zajtrkom (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 95 EUR), križarjenje po programu, pristaniške in NCCF takse 589 EUR, nastanitev na ladji v notranji dvoposteljni kabini (doplačilo za zunanjo kabino znaša 570 EUR po osebi in za kabino suito z balkonom 3.250 EUR), polni penzion na ladji, vse posebne večerje, zabavni večerni program, predstave in animacije, športne aktivnosti, uporabo bazena, fitnesa in savne, slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: fakultativnih izletov na otokih in napitnin za osebje na ladji (se plačajo na ladji).

VIZA: Državljanom Slovenije vize za omenjene države niso potrebne.

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 25

CENA pri najmanj 20 plačanih potnikih je 5.790 EUR, pri 15 potnikih 5.990 EUR in pri najmanj 10 potnikih je 6.290 EUR.

CEPLJENJA: za to križarjenje niso potrebna, vendar priporočamo posvet z osebnim zdravnikom!

Prijava na potovanje

Prijavite se tukaj in si zagotovite prosto mesto že zdaj!