KRIŽARJENJE PO SUBTROPSKI AZIJI


TER OBISK 5-ih DRŽAV: KITAJSKE, JUŽNE KOREJE, JAPONSKE, TAJVANA in FILIPINOV

Potovanje bomo pričeli v velemestu Šanghaj, ki velja za eno najhitreje rastočih mest na svetu in ki je v zadnjih desetletjih doživelo pravi arhitektonski preporod. Tukaj se bomo vkrcali na ladjo in pričelo se bo izjemno križarjenje. Sledil bo postanek na skrajnem jugu Južne Koreje v mestu Busan in nato se bomo ustavili v najzanimivejših krajih in otokih Japonske, legendarni Okinavi in tropskem Ishigakiju. Zanimiv bo tudi postanek v Nagasakiju, mestu, ki je leta 1945 doživelo drugo jedrsko katastrofo na svetu, a je nato vzniknilo kot feniks iz pepela. Naša ladja se bo ustavila v dveh pristaniščih na Tajvanu (na skrajnem SV in JZ tega 400 km dolgega kitajskega otoka, nekdanje Formoze). Zagotovo bo zanimiv tudi postanek v filipinski prestolnici Manili, preden se bomo izkrcali na jugu Kitajske v Hongkongu, ki v prevodu pomeni »dišeče pristanišče«. Hongkong je majhen polotok, v preteklosti pomembna britanska kolonija, a je 1. julija 1997 postal posebno administrativno ozemlje Ljudske republike Kitajske. Drugačno Kitajsko predstavlja tudi Macau, nekdanja portugalska kolonija, ki si ga bomo prav tako ogledali. Izjemna kombinacija petih držav v času, ki je za ta subtropski del Azije najprimernejši.

1. DAN: LJUBLJANA/MARIBOR – ZAGREB - DOHA
Prevoz potnikov iz Ljubljane in Maribora na letališče v Zagrebu, od koder bomo popoldne poleteli proti Dohi in ponoči nadaljevali let proti Šanghaju.

2. DAN: DOHA – ŠANGHAJ – VKRCANJE NA LADJO
V popoldanskih urah pristanek v Šanghaju in po opravljenih obmejnih formalnostih prevoz do pristanišča ter vkrcanje na ladjo. Večerja in nočitev.

3. DAN: ŠANGHAJ – IZPLUTJE
Zjutraj se bomo podali na poldnevni ogled tega zanimivega kitajskega mesta, ki velja za najbolj evropsko mesto v deželi. Obiskali bomo enega od najbolj cenjenih in klasičnih kitajskih vrtov, Yuyuan Garden, tempelj Žadine bude, se sprehodili po nabrežju reke Hunagpu in četrti imenovani Bund. Po končanem ogledu vrnitev na ladjo in popoldne še nekaj prostega časa na znani aveniji Nanjing Road, ki velja za največje trgovsko središče Kitajske. Proti večeru veličastno izplutje ladje iz pristanišča.

4. DAN: NA MORJU
Prvi dan na morju je pred nami, čas, da se dodobra seznanimo z ladjo. Uživanje v udobju, ki ga nudi naša sodobna in luksuzna križarka.

5. DAN: BUSAN – JUŽNA KOREJA
Danes bomo pripluli v južnokorejsko pristanišče Busan, ki je s svojimi 3,5 milijonov prebivalcev drugo največje mesto v Južni Koreji. Čas, ki ga bomo imeli na razpolago, boste lahko izkoristili za ogled mesta ali se podali na izlet v okolico. Zvečer bo ladja nadaljevala plovbo proti Japonski.

6. DAN: NAGASAKI – JAPONSKA
Današnji dan bomo preživeli na otoku Kjušu v mestu Nagasaki, ki v prevodi pomeni »dolg rt«. Mesto je bilo med 16. in 19. stoletjem pomembno stičišče portugalskih in nizozemskih trgovcev in v mestu je bil vpliv krščanstva prisoten na vsakem koraku. Prav zaradi tega je danes mesto Nagasaki na UNESCOvi listi. V 20. stoletju je mesto postalo sedež cesarske mornarice in morda so Američani prav zaradi tega 9.8. 1945 ob 11.02 nad mestom odvrgli drugo atomsko bombo. Danes ima Nagasaki nekaj manj kot pol milijona prebivalcev. Zvečer bo ladja izplula dalje.

7. DAN: NA MORJU
Ves dan bomo pluli po vzhodnem Pacifiku, nekje med japonskimi otoki in uživali v udobju velike križarke.

8. DAN: NAHA – JAPONSKA
Zjutraj bomo pristali v pristanišču v mestu Naha na znanem japonskem subtropskem otoku Okinava. Naha se nahaja na južnem delu otoka in ima približno 300.000 prebivalcev ter je glavno mesto prefekture Okinava. Ves dan bomo imeli na razpolago, da si ogledamo mesto in otok. Proti večeru bo ladja nadaljevala pot proti japonskemu otoku Ishigaki.

9. DAN: OTOK ISHIGAKI – JAPONSKA
Tudi na otoku Ishigaki, ki velja za enega najbolj eksotičnih japonskih otokov, bomo preživeli ves dan. Nahaja se približno 300 km severno od Tajvana in od nekdaj so se na otoku mešali kitajsko japonski vplivi na vseh področjih. Proti večeru bo ladja nadaljevala pot proti jugu.

10. DAN: KEELUNG – TAJVAN
Zjutraj bo naša ladja pristala v pristanišču Keelung na Tajvanu in tukaj ostala zasidrana vse do popoldneva naslednjega dne. Tako bomo imeli dovolj časa, da si bomo ogledali glavno mesto Taipei in severni del Tajvana. Glavno mesto Taipei ima veliko za pokazati. Med glavne znamenitosti nedvomno sodi spomenik Chiang Kai-sheku, predsedniška palača, nacionalni muzej z izjemnim bogastvom prenesenim s kontinentalnega dela Kitajske, ter nedvomno znani stolp 101, na katerega se je preprosto treba povzpeti. Večerja in nočitev na ladji.

11. DAN: KEELUNG – TAJVAN
Vse do popoldneva bomo imeli čas, da se podamo še na katerega izmed ponujenih izletov po severnem in osrednjem delu Tajvana. Ob 16. uri bo ladja izplula proti jugu.

12. DAN: KAOHSIUNG – TAJVAN
Zjutraj se bo naša ladja zasidrala v pristanišču Kaohsiung, tretjem največjem mestu na Tajvanu. Iz majhne ribiške vasi v 17. stoletju, je danes nastala metropola s skoraj tremi milijoni prebivalcev. Nahaja se na JZ Tajvana in gleda proti tajvanski ožini. Ves dan bo prosto za ogled mesta ali bližnje okolice. Izbirali boste lahko med izleti, ki jih ponuja ladjar, oziroma jih bomo posebej pripravili samo za našo skupino. Popoldne bo ladja izplula dalje.

13. DAN: NA MORJU
Današnji dan bomo prav tako preživeli na plovbi po Pacifiku in uživali v vsem, kar nam nudi velika križarka. Poleg polnega penziona še veliko zabave, sončenja, kopanja in sprostitve …

14. DAN: MANILA – FILIPINI
Zjutraj bo naša ladja pristala v pristanišču v Manili in ves dan bo namenjen odkrivanju glavnega mesta Filipinov, ki so ga Španci imenovali Biser orienta. Nekoč je bila Manila pravi kronski dragulj španskega imperija na Pacifiku. Prelepe ulice in kolonialne zgradbe, pravo špansko mesto. Vse to je izginilo v drugi svetovni vojni, ko je bilo mesto do tal porušeno. Časa bo dovolj, da si ta stari del mesta tudi ogledamo. Proti večeru bo ladja izplula proti Kitajski.

15. DAN: NA MORJU
Današnji dan bomo pluli zahodno, v smeri proti Kitajski. Zadnji dan za počitek in užitke na ladji. Čas za urejanje fotografij in novo ustvarjenih spominov …

16. DAN: HONGKONG – MACAU – HONG KONG
Po zajtrku slovo od naše ladje in izkrcanje. Prevoz do mestne luke in vkrcanje na trajekt za Macao. Macau je bila portugalska kolonija in stari del mesta ima še vedno portugalsko kolonialno podobo. To je kraj, kjer se srečata vzhod in zahod. Po prihodu obisk mesta, ki slovi kot eno najbolj turističnih kitajskih destinacij. V centru mesta je Largo do Senado, mestni trg z zgradbami v kolonialni arhitekturi (Leal Senado, cerkev Sao Domingo in Santa Casa da Misericordia). Kosilo v tradicionalni restavraciji. Po kosilu bomo nadaljevali z ogledom A-Ma templja, ki leži v zalivu A-Ma-Gao, po katerem je Macao dobil svoje ime. Sprehodili se bomo po peš coni, ki je od leta 2005 pod zaščito UNESCA. Popoldne vrnitev v Hongkong, nastanitev v hotelu in nočitev (Z,K).

17. DAN: HONGKONG – DOHA
Po zajtrku v hotelu bomo pričeli s celodnevnim ogledom tega nenavadnega mesta, bivše britanske kolonije. Odpeljali se bomo do Kowloona, kjer si bomo ogledali lokalno, tradicionalno tržnico in se nato povzpeli na Victoria Peak, od koder se z višine 428 m vidijo pristanišče Victoria, Kowloon in bližnji otoki. Kosilo v lokalni restavraciji. Za konec se bomo odpeljali do ribiške vasi Aberdeen, kjer ljudje še vedno živijo na svojih čolnih, imenovanih džunke. Nekaj prostega časa bo na lokalnih tržnicah s pticami in cvetjem, nato bo sledil prevoz do letališča in večerni let proti Dohi.

18. DAN: DOHA – ZAGREB
Jutranji pristanek v Dohi in samo še let do Zagreba, kjer bomo pristali proti poldnevu ter prevoz do Maribora in Ljubljane.

ODHOD: 25.10.2019

ROK ZA PRIJAVO: najmanj tri mesece pred odhodom (do 20.7.2019) oziroma do zapolnitve prostih mest!

CENA: 3.490 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalsko karto na relaciji Zagreb-Doha-Hongkong, Šanghaj-Doha-Zagreb, prevoz do zagrebškega letališča in nazaj, vse letališke, varnostne in RSF takse (ki na dan 15.11.2018 znašajo 358 EUR), nastanitev v hotelu s 4**** v Hongkongu v dvoposteljni sobi (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 100 EUR), obroke po programu, nastanitev v dvoposteljni notranji kabini za štirinajst noči na ladji (doplačilo za zunanjo kabino znaša 290 EUR po osebi in za kabino z balkonom 790 EUR po osebi), vse obroke po programu in polne penzione na ladji, vse prevoze in križarjenje po programu, angleško govoreče vodnike na poti in slovenskega spremljevalca, vse vstopnine in oglede po programu v Šanghaju, Hongkongu in Macau, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: kitajske vize (približno 70 EUR), napitnin na ladji ter fakultativnih izletov.

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 25

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 3.590 EUR, cena pri najmanj 15 plačanih potnikih 3.690 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih 3.790 EUR.

Prijava na potovanje

Prijavite se tukaj in si zagotovite prosto mesto že zdaj!