Cenjeni gostje,


kakorkoli sem si želel, da leto 2017 čimprej mine, je novo leto prišlo prehitro. Preprosto zmanjkalo je časa, da bi sedel, napisal in razposlal čestitke z dobrimi željami vsem, s katerimi smo se družili v letu 2017. Tolaži me dejstvo, da za dobre želje nikoli ni prepozno in morda je bolje, da naša čestitka z najlepšimi željami pride na koncu, ko ste vse ostale že zmetali v koš.

Če analiziram potovanja, ki smo jih izpeljali v minulem letu, sem lahko zelo zadovoljen. Razen manjših nevšečnosti, ki pa so vse imele srečen konec in na katere mi kot agencija ne moremo vplivati, saj je do njih prišlo zaradi višje sile, smo vsa potovanja izpeljali v skladu s pričakovanji naših gostov. V minulih 27 letih našega delovanja smo postavili precej visoke standarde in s tem dvignili tudi pričakovanja naših gostov. Tudi zaradi tega imamo veliko povratnikov oziroma stalnih gostov in to je zagotovo eden od naših najpomembnejših ciljev. Prav naši stalni gostje, ki so svojo kulturo potovanja razvili do take mere, da moramo kar naprej ustvarjati nove poti in programe, so za nas naš največji izziv, ki ga vsako leto znova radi sprejmemo.

Tudi letos smo se posebej potrudili in plod nekaj mesečnega dela je pred vami v obliki kataloga najlepših potovanj v letu 2018. Pri izbiri destinacij smo pazili na primeren čas potovanja, dolžino in pa seveda kvaliteto vsebine. Običajno so naša potovanja nekoliko daljša, rekel bi popolnejša. Greh se nam zdi, da bi v kaki deželi, še zlasti, če je na drugem koncu sveta, izpustili nekaj kar je potrebno videti. Zavedamo se, da praviloma naši gostje ne ponavljajo destinacij. Čeprav se destinacije s časom spreminjajo in je priporočljivo nekatere ponovno obiskati.

Novost letošnjega leta so počitnice na eksotičnem afriškem otoku SAO TOME in PRINCIPE meseca februarja. A veste kje leži ta otok? SUDAN priporočam vsem ljubiteljem sonca in puščave! Izjemno lep je program potovanja po zahodni Afriki meseca marca; pomladi bomo šli naproti v SENEGALU, GAMBIJI in zanimivi GVINEJI BISSAU.

Aprila bo šla na pot naša druga skupina v ALŽIRIJO. Novoletna skupina se je vrnila navdušena in pozitivno presenečena. JAPONSKA v cvetju je klasičen program, ki navdušuje vedno znova. Novost prvomajskih potovanj je BENELUKS, ki ga bomo letos odkrivali s palube ladje, ki bo plula pa rekah in kanalih Belgije in Nizozemske. Klasika je tudi program potovanja po IRANU, ki ga ponujamo več kot 20 let. Zanimivo je potovanje v UZBEKISTAN, ki velja za najlepši del svilne poti. Upam si trditi, da je naš program za prvomajsko SRBIJO eden najlepših in najbogatejših pri nas.

Za letošnji sindikalni izlet smo izbrali SARDINIJO z njenimi otoki in CINQUE TERRE na koncu. AZORSKI otoki ostajajo eden najbolj skrivnostnih kotičkov Evrope. Konec maja, predlagamo, da se podate na veliko turo po BOLGARIJI in to v času, ko le-ta predseduje EU. Spomladi bomo ponovili tudi bisere južnega Balkana, ALBANIJO, MAKEDONIJO in srbske samostane na KOSOVU.

Med poletnimi potovanji je malce spremenjen program MONGOLIJE, TADŽIKISTANU smo dodali skok v AFGANISTAN! Poleg križarjenja po reki REN vas vabimo tudi na VOLGO! Za vse, ki ste zamudili prekrasno turo po zahodni KITAJSKI jo bomo letos ponovili! In po dolgih letih ponovno predstavljamo izjemen program potovanja po TIBETU.

Med jesenskimi novostmi sta kaspijski del TURKMENISTANA in KAZAHSTANA za ljubitelje puščav in nacionalnih parkov, gurmanska tura po španski KASTILIJI in križarjenje po reki DOURO na Portugalskem ter konec novembra MOZAMBIK, ki smo ga dodali potovanju po JUŽNI AFRIKI in kraljevini SVAZI.

In samo v razmislek: a ste kdaj pomislili, da bi v NOVO LETO vstopili na ANTARKTIKI? Če ne, potem je zadnji program za vas pravi izziv!

Pred vami so torej mnogi novi predlogi zanimivih potovanj. Predlagamo, da jih podrobno preberete. Le kdo bi se jim lahko uprl? V kolikor vam zdravje dopušča, najdite si čas in ne zamudite jih. Res se priložnost zamujena ne vrne nobena!

Veseli bomo, če se bomo v letošnjem letu videli. Kje, na katerem koncu sveta, to odločitev pa prepuščamo vam! Vse najlepše v letu 2018 vam želim v imenu ekipe vaše Agencije Van Gogh,

Dr. Ivo Mulec, Direktor
Maribor, januar 2018