Cenjeni gostje,


Vstopili smo v 29. leto Agencije Van Gogh. Kljub lepemu številu let poslovanja pa je izid novega letnega kataloga za nas v agenciji še vedno izjemen dogodek. Z velikimi pričakovanji in veseljem ga našim stalnim gostom predstavimo in predamo v živo. Mnogi se radi udeležite predstavitev, ki jih posebej ob izidu kataloga organiziramo za vas, naše zveste goste, da bi vam pobliže predstavili programe in destinacije in v vas vzbudili željo po obisku le-teh.

Kataloge smo pričeli izdajali leta 2000. Pred tem smo programe tiskali na zloženkah. Na začetku so bila to potepanja, kasneje smo jih preimenovali v »najlepša potovanja«. Da bi se skupaj spomnili nekaterih najbolj udarnih naslovnic smo letos le-te zbrali in našli jih boste lahko v katalogu. Letošnja naslovnica predstavlja Brazilijo, kamor se podajamo na naš februarski sindikalni izlet. V katalogu 2019 smo upoštevali želje naših gostov in pri vsakem programu objavili manjši zemljevid z označenim itinerarjem. Dodali smo več fotografij, saj vem, da zanimiva fotografija pove veliko več od teksta. Zato smo skrajšali opise po dnevih in vse, ki bi želeli podrobnejše opise, jih lahko najdete na naši spletni strani ali pa vam jih lahko pošljejo naše kolegice.

In kaj boste našli v katalogu »Najlepša potovanja 2019«?

28 različnih programov, kjer vam bomo predstavili preko 40 držav sveta, od tega je 18 klasičnih potovanj in 10 križarjenj. Tri so rečna: po edini plovni reki v Z Afriki, GAMBIJI, konec februarja, po RENU od Mainza do Amsterdama v avgustu in po južnem delu VOLGE od Moskve do Astrahana v drugi polovici septembra. Ostalih sedem križarjenj je po najlepših morjih in oceanih sveta. Za vas smo izbrali križarjenja, na katerih se vidi največ. Aprila boste lahko uživali na KARIBIH in PANAMSKEM KANALU, konec junija, ko so dnevi najdaljši, se bomo podali na SEVERNO MORJE, julija boste na luksuzni jahti, v njihovem sušnem obdobju, odkrivali rajske otoke INDONEZIJE, avgusta nam bo ladja približala manj znane in težje dostopne dele VZHODNE KANADE in ZDA, konec oktobra boste lahko uživali v SUBTROPSKI AZIJI od Šanghaja do Hongkonga in na poti obiskali kar pet držav. Med krompirjevimi počitnicami vas vabimo tudi na krajše, a intenzivno križarjenje po EGEJSKEM morju, kjer boste obiskali najlepše grške otoke. In za konec eno najbolj eksotičnih in zagotovo najbolj odmaknjenih kotičkov sveta: marca 2020 se bomo skupaj podali do PAPUE NOVE GVINEJE in SALOMONOVIH OTOKOV.

Prvo potovanje so počitnice na eksotičnem afriškem otoku SAO TOME in PRINCIPE konec meseca januarja. Skupinski odhod bomo ponovili jeseni, sicer pa so individualni odhodi glede na vaše želje lahko kadarkoli. Krstno pomladansko potovanje bo aprilski SULTANAT OMAN, namenjen vsem, ki se radi razvajajo v luksuznih hotelih in bodo znali uživati v prelepi puščavski pokrajini in tradicionalnem gostoljubju ene najlepših ter najvarnejših arabskih dežel na svetu. Aprila bomo ponovili lanskoletno uspešnico – veliko turo po ALŽIRIJI, le da bo letos čez prvomajske praznike in program je letos tri dni daljši, tako da bo več časa za poglobljena doživetja. JAPONSKA v cvetju je dežela, ki navdušuje in vedno znova preseneča na vsakem koraku. Prvomajska klasika je tudi program potovanja po IRANU, ki ima letos en dan več v Teheranu. Novost letošnjih prvomajskih potovanj je 9-dnevno potovanje po KAZAHSTANU, kjer boste odkrili bivšo in novo prestolnico ter najlepše nacionalne parke v deželi. In da ne pozabimo na našo lepo, prvomajsko, devetdnevno klasično SRBIJO!

Letošnjega 16. sindikalnega izleta na KRETO nismo objavili v katalogu, ker je bil odhod poln že meseca novembra. Med spomladanskimi izleti vzbujajo iz leta v leto večji interes portugalski AZORSKI otoki. Tja se lahko podate konec maja.

Med poletnimi potovanji bi poudaril izjemno kombinacijo 4 držav: Azerbajdžana, Armenije, Gorskega Karabaha in Gruzije, najbolj kompletne ture po ZAKAVKAZJU doslej. Tisti z malo več avanturističnega duha se lahko podate v INDIJSKO HIMALAJO, Ladak in Kašmir ali odkrivate manj znane in izjemne dele svilne poti po ZAHODNI KITAJSKI in KIRGIZIJI v drugi polovici avgusta.

Med jesenskimi potovanji zagotovo izstopa potovanje na MADAGASKAR. Pričeli smo z akcijo zbiranja starega papirja in denar, ki ga bomo zanj dobili, bo naš vodnik predal našemu misijonarju Petru Opeki, ko bomo na obisku v njegovi Akamasoi v Tani. Poleg tega bi omenil malo drugačno JUŽNO KITAJSKO, potovanje v času, ko se bodo riževa polja odela v zlato barvo. In še SEVERNA KOREJA, podhimalajski NEPAL in kraljevina BUTAN ter oktobrska MADEIRA.

Gospodarske napovedi za Slovenijo za leto 2019 so odlične. Prepričani smo, da bodo naši gostje tako še raje in več potovali ter uživali v razkošju mikavnih potovanj oziroma križarjenj. Ko boste natančno prelistali katalog vam svetujemo, da se pred prijavo posvetujte še z našimi kolegicami. Zagotovo vam bodo dale vse potrebne informacije, ki so pomembne za vašo pravo odločitev in prijavo. Ne pozabite, da je vse najlepše še pred nami in da vam letos pripadata vsaj dve potovanji iz kataloga »Najlepša potovanja 2019«!

Dr. Ivo Mulec, direktor
Maribor, januar 2019