KRIŽARJENJE PO VOLGI


Z LADJO OD SANKT PETERBURGA DO MOSKVE

Čarobnost ter romantika, s katerima je prepredeno mesto, sta lastnosti, ki odražata čudoviti Sankt Peterburg. Z našo ladjo bomo počasi in brez naglice opazovali poletno rusko podeželje in se ustavili v številnih zgodovinskih mestih ter tako od blizu spoznavali najpomembnejše kraje vezane za bogato in burno rusko zgodovino. Prepluli bomo največji evropski jezeri Ladoga in Onega ter preko reke Volge prispeli do Moskve, ki nas bo pričakala z vso svojo lepoto in zgodovino.

1. DAN: LJUBLJANA – MARIBOR - DUNAJ – SANKT PETERBURG
Prevoz od Ljubljane in Maribora do letališča na Dunaju, od koder bomo poleteli proti Sankt Peterburgu. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih prevoz do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na ladjo MS Z. Shashkov s 3*** ter se nastanili v izbranih kabinah. Prosto do večerje na ladji in nočitev (V).

2. DAN: SANKT PETERBURG
Po jutranjem bujenju in zajtrku se bomo podali na odkrivanje mesta prepredenega s številnimi vodnimi potmi, otočki ter 300 mostovi, zaradi katerih si je prislužilo ime severne Benetke. Njegove dolge avenije ter neoklasične graščine so mu prinesle ime vzhodni Pariz. Na našem ogledu se bomo peljali po glavni aveniji Nevski prospekt, ob kateri se nahajajo najlepše palače iz obdobja stare, carske Rusije, kot so zimski dvorec, katedrala Sv. Izaka, cerkev Kristusa na preliti krvi … Občudovali bomo mostove na reki Nevi. Ogledali si bomo trdnjavo in cerkev Sv. Petra in Pavla, kjer so shranjeni posmrtni ostanki ruskih carjev, tudi zadnje družine Romanov, nesrečne družine cara Nikolaja II. Kosilo. Po kosilu ogled muzeja Hermitage, ki je eden najznamenitejših in največjih na svetu. Nato se bomo vrnili na ladjo. Nočitev na ladji (Z,K,V).

3. DAN: SANKT PETERBURG – PLOVBA
Po zajtrku se boste lahko proti doplačilu podali na kakega od fakultativnih izletov: v Puškinovo na ogled dvorca Katarine Velike z jantarno sobo in v Petrov dvorec. Kosilo. Popoldne bo ladja zapustila mesto. Čas plovbe bo osebje na ladji izkoristilo, da se vam bo predstavilo in da vam bodo predstavili večerni animacijski program. Večerja in nočitev na ladji (Z,K,V).

4. DAN: MANDROGI
Po prijetnem jutranjem razgibavanju ter zajtrku bomo lahko opazovali rastlinski in živalski svet prelepe, neokrnjene narave obrežij dveh največjih jezer v Evropi: Ladogi in Onegi. Postanek v slikoviti vasici Mandrogi, ki je pravi muzej na prostem in prikazuje način življenja v ruski preteklosti. Kosilo. Popoldne vrnitev na ladjo in nadaljevanje plovbe proti otoku Kiži. Osebje na ladji nam bo pripravilo pester program spoznavanja ruske kulture, jezika, pesmi in plesa. Prikazali nam bodo njihov obred pitja čaja ter mnogo več. Pri večerji nam bodo postregli s tipičnimi ruskimi jedmi, uživali pa bomo tudi ob opazovanju folklorne predstave (Z,K,V).

5. DAN: OTOK KIŽI
Po zajtrku bomo obiskali otoček Kiži, ki je pod zaščito UNESCA in na katerem se nahaja prekrasen muzej na prostem, v katerem so predstavljeni nekateri najlepši primerki tradicionalne lesene, ruske arhitekture. Zanimivost te arhitekture je, da ni bil uporabljen niti en sam žebelj, edino orodje pa je bila sekira. Rekonstruirana vas na tem otoku predstavlja tradicionalne obrti in naloge kmečkega življenja karelijske regije. Seveda pa na otoku obstaja tudi originalna kižiska vas, katero še vedno naseljujejo domačini. Popoldne bo ladja nadaljevala pot proti Volgi. Po kosilu bo ladijsko osebje za nas imelo ponovno pripravljen pester animacijski program. Večerja in nočitev na ladji (Z,K,V).

6. DAN: GORČIJ
Po jutranjem bujenju ter zajtrku se bomo lahko udeležili raznih delavnic, katere je za nas pripravilo ladijsko osebje ali pa bomo preprosto uživali in se predajali lepotam narave. Po kosilu se bo ladja zasidrala v kraju Gorčij, ki leži na obali Belega jezera. Ob sprehodu skozi Gorčij bomo spoznali vsakdanje življenje ruskih prebivalcev ter obiskali samostan Sv. Cirila in Muzej ikon. Popoldne se bomo ponovno vkrcali na ladjo, ki bo nadaljevala svojo pot proti Yaroslavlu, mi pa se bomo še naprej zabavali ob spoznavanju ruske kulture in pestri animaciji. Večerja in nočitev na ladji (Z,K,V).

7. DAN: YAROSLAVL
Zajtrk in kosilo na ladji. Popoldan si bomo ogledali mesto Yaroslavl, še en biser starih ruskih mest, ki leži na sotočju rek Kotorosl in Volge. Leta 1010 ga je ustanovil princ Yaroslav. Ogledali si bomo mestne znamenitosti, med njimi cerkev Sv. Ilije, cerkev Sv. Nikolaja, mestno hišo … Na voljo bo tudi nekaj prostega časa. Po končanih ogledih se bomo vrnili na ladjo. Večerja in nočitev (Z,K,V).

8. DAN: UGLIČ
Po zajtrku ogled Ugliča, ki velja za enega najlepših staroruskih mest. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali nekdanji Kremlin, cerkev Sv. Dimitrija na krvi ter katedralo transfiguracije našega odrešitelja. Mesto, ki ima danes približno 40.000 prebivalcev, je staro več kot tisoč let, saj njegovi začetki segajo v 10. stoletje. Opoldne plovba proti Moskvi. Obroki in nočitev na ladji (Z,K,V).

9. DAN: PLOVBA - MOSKVA
Zajtrk. Dopoldan bomo preživeli na ladji ob spoznavanju ruske zgodovine. Po kosilu bomo prispeli v Moskvo. V panoramski vožnji z avtobusom bomo spoznavali njene znamenitosti: Rdeči trg, stavbo KGB, znane moskovske avenije in ulice, trgovski center GUM…. Vrnitev na ladjo, večerja in nočitev (Z,K,V).

10. DAN: MOSKVA
Po zajtrku se bomo odpravili na poldnevni ogled Moskve. Obiskali bomo Kremelj, ki je 27,5 hektarjev velika obzidana utrdba. Nekoč je bila sedež ruskih carjev, danes pa predsednika države. Ogledali si bomo tudi eno izmed katedral, ki se nahaja na ozemlju Kremlja. Kosilo na ladji. Popoldne se boste lahko udeležili katerega od fakultativnih izletov. Večerja na ladji in nočitev (Z,K,V).

11. DAN: MOSKVA - LJUBLJANA
MOSKVA - LJUBLJANA

ODHOD: 21.7.2018

ROK ZA PRIJAVO: 3 mesece pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest.

CENA: 1.890 EUR

CENA VKLJUČUJE: transfer od Ljubljane/Maribora do letališča na Dunaju in nazaj, letalsko karto na relaciji Dunaj - Sankt Peterburg in Moskva - Dunaj, vse letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 15.11.2017 znašajo 148 EUR, križarjenje z ladjo Shashkov 3*** in nastanitev v dvoposteljnih kabinah na spodnji palubi (doplačilo za kabine na glavni palubi je 150 EUR po osebi in doplačilo za kabine na srednji palubi je 250 EUR po osebi), bivanje na osnovi polnih penzionov, prevoze od letališča do pristanišča v Sankt Peterburgu in od pristanišča do letališča v Moskvi, oglede z vstopninami po programu, vse prireditve na ladji, koktajl dobrodošlice, kapitanovo poslovilno večerjo, lokalne vodnike v angleškem jeziku, slovenskega vodnika, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: dodatnih fakultativnih izletov, stroškov pridobitve ruske vize, ki na dan 15.11.2017 znaša približno 70 EUR ter napitnin za osebje na ladji.

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 25

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih je 1.990 EUR, cena pri najmanj 15 plačanih potnikih je 2.090 EUR in cena pri najmanj 10 plačanih potnikih je 2.190 EUR.

OPOZORILO: Vsi izleti so v pristojnosti ladijskega prevoznika in vključujejo vse prevoze in oglede z vstopninami. V kolikor bi si gostje želeli ogledati več kot je v osnovnem programu, bodo lahko izbirali med dodatnimi fakultativnimi izleti.

Prijava na potovanje

Prijavite se tukaj in si zagotovite prosto mesto že zdaj!